STUKAT MIN FOT

 
Natten till i fredags så stukade jag min fot när jag skyndade mig ner från vår leriga backe. Så. Onödigt. Igår hängde jag och Isak på sjukan så jag kunde röntga min fot och få kryckor. Det värsta med allt det här är att min bästis är uppe denna helgen så alla våra planer blev inställda då jag i princip är sängliggandes. Men vi har mysigt ändå! Nu är hon iväg och handlar till kvällens middag och annat gottigt. Bäst är hon! Så mina helgplaner är väldigt lugna med tv-spel och godis. Hoppas du får en fin valborg! Perfekt väder för att grilla, i alla fall här i Stockholm.

GODKÄND REDOVISNING

 
Bjussar på en tre år gammal bild. Tack för alla lyckönskningar igår. Redovisningen gick bra och jag blev godkänd! Hade verkligen en toppendag igår och jag är så tacksam över att ha så fina vänner i mitt liv. Idag har jag hängt på praktiken och sen bara slappat. SÅ välbehövligt. Längesen jag hade en lugn kväll nu. Isak kom precis hem med både popcorn och jordgubbar nu så vi hörs imorgon!

TISDAG

Har precis tryckt i mig allt på bilden ovan och försöker tagga till inför redovisningen som är mellan klockan 11-11.45. Har en känsla av obryddhet men samtidigt som jag är nervös då detta ska betygsättas som en tenta. Men det kommer nog gå vägen! Efter redovisningen blir det lunch med klassisar innan jag möter upp Johanna för en fika och lite shopping som är uppe och hälsar på. Ikväll blir det spelkväll och matlagning med Johanna, Elias och Isak! Har en så fin start på veckan med mina underbara vänner. Vad ska du som läser hitta på idag?

TRÖTT PÅ MIN EGNA RÖST

Nya glitterstrumpor ifrån &Other stories. Mer glitter i vardagen tycker jag. Himla fint.
Du anar inte hur trött jag är på att höra min egna röst och min redovisning som jag ska hålla imorgon. I denna kurs är det ingen tenta som gäller utan betyg fås på en redovisning man ska hålla helt själv i ca fem minuter. Så jag vill självklart inte stå där framme imorgon med någon fusklapp. Men nu ger jag upp. Börjar tappa rösten känns det som… Ikväll är vi ett gäng som ska ut och äta innan GAME OF THRONES!! Äntligen. Åh. Har inte vågat gå in på facebook idag ifall någon ska ha spoilat från första avsnittet. Trevlig kväll önskar jag dig!

BUSY BUSY BUSY

 

Bildkälla: Pinterest

Nu var det ett tag sen jag hade tid till min lilla bloggis! Det har varit så otroligt mycket den här veckan så jag har inte haft tid att sitta framför bloggen. Grupparbete som ska ha lämnats in och sen pressvecka och vi hade vår pressdag hela torsdagen. Det var superkul och jag tänkte sätta ihop ett litet inlägg om det hela i veckan då jag fotade lite. Sen i fredags har jag suttit med en inlämning som ska redovisas och lämnas in på tisdag så full rulle i skolan också! Men ikväll tog jag en välförtjänt paus och gick på bio med Isak och Linn. Söndagsgänget. Bästa söndagstrion. Vi såg djungelboken och den var både mysig och fin så gå och se den! Nästa vecka ser jag verkligen framemot, har fullt upp alla dagar men på fredag kommer äntligen min bästa vän Elin upp. Nu ska jag tillbaka till plugget men ville bara in och säga hej!


BILDBOMB FRÅN ROSENDALS TRÄDGÅRD

I lördags var jag och Isak ute på utflykt och vi tog oss till Rosendals trädgård. Mitt favoritställe här i Stockholm. Det är som en egen liten oas. Med massa fint. 
 
Ni ser ju själva hur mysigt och fint det är. En dröm för mig som älskar växter och drömmer om ett eget växthus.
Till och med proppskåpen är fina. 
 
Självklart tog vi en fikapaus när vi ändå var här för deras kardemummabullar är såå goda! Det började regna så vi fick sätta oss inne i ett växthus istället för ute i naturen. Men det var minst lika mysigt att höra smattret på glasrutan. Och vi kunde inte låta bli att fantisera om hur vi själva hade valt att inreda och plantera om vi skulle haft detta gigantiska växthus. 
Mycket skratt blev det också! Denna bullen alltså… 

Den finaste jag vet.

Rosendals trädgård ligger ute på Djurgården om du blir sugen på att gå dit! Framåt sommaren är det superfint då allting börjar blomma. Idag är det redan onsdag vilket känns galet! Har fullt upp denna veckan och fram till tisdag men än så länge har jag koll på läget så det känns helt okej. Det är pressvecka här i Stockholm och imorgon är det vår tur att ha pressvisning så det är en del inför morgondagen nu i eftermiddag, men det är bara roligt! Nu måste jag fortsätta här. Ha en fin dag nu!


FESTIVAL LOOK

Kläder från H&Ms kollektion Coachella.

Ingen modeintresserad människa har väl missat att festivalen Coachella har pågått nu i några dagar? Mitt instagramflöde bombas utav bilder därifrån. Festival är verkligen något jag älskar och hade jag fått välja att lägga pengar på festivaler och konserter eller lägga pengar på materiella ting så hade jag valt det förstnämnda utan att tveka. I sommar ska jag till Way out west för fjärde året i rad och kan inte låta bli att längta dit lite extra mycket nu när H&M släppte sin festivalkollektion. Älskar jeansvästen! Ska du som läser på någon festival i sommar?


ALL YOU NEED IS LOVE

i tisdags gick vi till den berömda John Lennon väggen i Prag. En graffitivägg  där folk hade hedrat John Lennon. Himla fint!
Inte världens bästa bild på mig men va tusan! Strålande solsken denna tisdag och det var nästan för varmt med sjal och stickad tröja. Men bara nästan.

Tröja, H&M // Jeans, Filippa K // Skor, Vagabond // Väska, Urban Outfitters // Solglasöfon, Topshop //

Inte så svårt att längta tillbaka till i tisdags när vi befann oss i Prag och solen sken. Denna söndag är verkligen grå och regnig här i Stockholm och i de flesta delar utav landet verkar det som. Har tänkt vara lite produktiv idag med både grupparbetet, fota till praktiken och annat små fix. Hittills har jag hunnit med att måla naglarna. Alltid något. Tror jag behöver få i mig bananpannkakor innan jag påbörjar någonting överhuvudtaget! Ikväll blir det middag och tv-spel med Isak och Linn i alla fall. Välbehövligt. Fin söndag till dig!


FRUKOST OCH NEJLIKOR

Igår efter praktiken köpte jag den obligatoriska helgbuketten som jag inte har kunnat köpa på några helger nu då jag inte varit hemma så mycket. Var ju i Varberg i 10 dagar där runt påsk och sen drog vi till Prag. Men nu så! En bunt nejlikor för 19,95kr så det fick bli två buntar.

Frukost och nejlikor på en skrynklig linneduk. Dagens frukost bestod utav turkisk yoghurt, skivad banan, flytande honung och Isaks egna müsli. Så har våra frukostar sett ut de senaste veckorna och än har vi inte tröttnat. 

 Idag är det riktigt grått väder i Stockholm men istället för att sitta inne så spenderade vi förmiddagen på Rosendals trädgård. Kameran fick följa med så bilder dyker upp här inom kort. När vi kände oss nöjda med både växter, kaffe och kardemummabulle så promenerade vi in till stan igen. Jag som lovat mig själv att inte shoppa innan CSN bröt det löftet och köpte en blus och glitterstrumpor inne på &Other stories. Men blusen var på rean och 50% dessutom så det känns ändå helt okej. Nu har jag precis redigerat bilderna som togs tidigare idag och jag ska bara få lite saker gjort här hemma resten utav dagen innan klockan blir sex. För då ska jag hem till en vän för lördagshäng! Hoppas du som läser har en fin lördag.

FRIDAY WANTIES

 

Blus, Lindex // Jeans, Monki // Glittriga strumpor, &Other stories // Solglasögon, Zara // Bild, Pinterest //

Jag har ett enormt shoppingsug just nu och hade det redan innan vi for till Prag. Försöker verkligen hålla mig från att gå in på ovan nämnda butiker då jag hade velat ha på pricken allt i mitt kollage! Det måste vara våren och solen som får mig att vilja uppdatera garderoben lite. Kände mig så duktig som åkte raka vägen hem efter praktiken idag istället för att stanna till i någon butik. Fastän det var billigt med mat och dryck i Prag så gick det åt en del pengar så jag känner att shopping får vänta till att CSN har trillat in på kontot igen. Tio dagar kvar.


VYKORT FRÅN PRAG

I söndags satte vi oss på ett flyg som tog oss till Prag. Vi bodde fint och gick runt hela dagarna.
Alla gatorna i Prag är täckta av kullersten och jag älskade det! Så ingen stad för smala stilettklackar med andra ord. Men vem vill ens promenera runt med det?
Prag bjuder på många flådiga byggnader kan jag säga. Inte minst ”folkets hus” där vi åt middag i måndags. Fick bli schnitzel och ett glas vin i de fina salongerna i underbar art nouveau stil. Den Art déco stilen dominerar i hela staden och det är otroligt vackert och romantiskt.
 
Självklart turistade vi och ett hett tips är att besöka de judiska kvarteren och denna gamla judiska kyrkogården. När vi var där så såg vi passande nog en ortodox jude som bad en bön vid en utav gravarna. Tyckte det var otroligt vackert och stämningsfullt. Vill även tipsa om att besöka den nya judiska kyrkogården där Franz Kafka ligger begraven.
 
Tjeckien innebär öl. Så är det bara för de är grymma på just den drycken. De flesta restauranger och krogar har ett eget bryggeri. Problemet är dock att jag inte gillar öl men hade bestämt mig för att lära mig dricka detta i Prag. Lyckades jag? Nej. Men Tjeckiens viner har också gott rykte.
Jag är kär i alla träd som har rosa blommor. Och i Prag blommade både körsbärsträden och magnolian. Underbart vackert.
Utsikten från ena sidan av Karlsbron och över till gamla stan. Här satt vi sista kvällen och bara njöt av utsikten och varandras sällskap.
 
Vi hade tur med vädret också. I måndags var det molnigt men ändå runt 15 grader. I tisdags var det solsken med 18 grader. Lite svettigt när man går runt så mycket men ändå härligt. Såklart!
 
Efter att ha gått flera mil i tisdags så stannade vi till i denna park som blev vår favoritplats här i Prag. Riegerparken. Den kändes väldigt fri från turister och hade en skön stämning. Lite Berlinkänsla konstaterade vi. Och Berlin är en stad vi älskar.
Hej hej här är vi! I sommar firar vi åtta år. Så fint. I eftermiddags landade vi åter i Stockholm men vi är redan sugna på en till weekend inom kort. Det lutar åt Berlin i sommar. Men Prag. Du var otroligt vacker. Vår vistelse i Prag har varit helt fantastisk! Vilken otroligt vacker stad. Det bästa med staden är att den verkligen är ”gå vänlig”. Vi älskar att utforska en ny stad gåendes och vi gick nog minst två-fyra mil varje dag så gissa om benen och fötterna är trötta efter dessa dagar?

LÖRDAG

 
Många måste dricka kaffe på morgonen. Andra te. Avokado kan vara mitt beroende. Jag kan äta det till allt och bästa starten är ju avokado till frukost. När inte ica har några mogna avokados går jag till Urban Deli där de alltid har mogna för en liknande summa som ica tar. Helt klart värt. Och så mumsigt.
Imorgon åker vi som sagt till Prag så jag har lite att stå i idag. Jag måste förbereda bilder och annat till praktiken medan jag är borta, lägenheten måste städas. Dammsugas åtminstone. Sen så måste det självklart packas och duschas. Ja men sådant där småpill du vet. Jag njuter utav solen från insidan idag helt enkelt. Hoppas du har chansen att njuta utav solen! Tack för att just du läser min blogg och trevlig lördag till dig.

OMMÖBLERING

Innan jag lämnade min lägenhet i Varberg så hann jag med en ommöblering i vardagsrummet. Känner mig riktigt nöjd och det som saknas nu är en matta under bordet för att täcka det fula slitna parkettgolvet.
 

En matta till soffan skulle också sitta fint. Jag tycker det är så svårt att hitta snygga mattor till bra pris dock. Annars så vill jag addera flera gröna växter. Men allt detta sker ju när vi flyttar ner över sommaren.

Annars då? Fredag och jag längtar till på söndag då jag och Isak drar iväg på en minisemester till Prag och blir borta tre nätter. Ikväll ska vi hänga med vänner, dricka vin och spela spel i vanlig ordning med andra ord. Trevlig fredag!

Pst! Ni som gillade mitt armband i rosé, nu har jag uppe tävlingen på instagram (@nliborius) så in och tävla.


NORRTÄLJE

I tisdags tog jag och Isak bussen till Norrtälje. Solen sken och det kändes nästan varmt i luften. En underbar vårdag!
Älskar alla dessa söta broar som finns inne i staden. Det är en otroligt vacker väg hem till Isaks farmor som bor bort mot vattnet. Hade min kamera inte dött så skulle jag fotat hennes hus. Otroligt vacker byggnad! När vi kom fram så möttes vi av förrätt och vitt vin. Perfekt då vi hade börjat bli lite småhungriga. ”Smördegspuffar” som Isak ville kalla det men svamp och fetaostfyllning. Till det lite lax och grönt. 
 
Efter någon timma högg vi in på huvudrätten som var sjömansbiff och rött vin. Du vet väl att jag älskar potatis? En rätt helt i min smak med andra ord. Desserten som var en pannacotta med kaffe- och konjaksmak och passionsfrukt på toppen tog vi inne i vardagsrummet. Tillsammans med en omgång Chicago och en liten hutt baileys. Typiskt att kameran dog men du kan ju tänka dig hur allt såg ut och smakade. Klockan blev tio och vi tog bussen hem till Stockholm.

JANE AND SOPHIE

För någon vecka sedan var jag med i en instagramtävling som smyckesmärket Jane and Sophie höll i. Och jag blev den lyckliga vinnaren! Har spanat in detta armband ett tag nu så gissa min glädje?
Stilrent men ändå unikt. Precis så som jag vill ha det. Och hur fint är det inte med kombon guld och pärla? Ny favorit på armen kan jag säga! HÄR är en länk till deras armband om du är nyfiken på att ha ett själv. Finns även i silver såg jag!

EKOLOGISKA HUDVÅRDSPRODUKTER

Efter att jag inte varit hemma i Stockholm på 10 dagar så hade jag några paket att hämta ut igår. Bland annat dessa ekologiska och naturliga hudvårdsprodukterna frånbodybazaar.com. Ska testa dessa produkter i några veckor och sedan återkomma med en kortare recension. Hur låter det?
 

Älskar förpackningarna och att flaskorna är i glas och inte plast. Det känns lyxigare på något sätt. Vad är det jag har fått hemskickat nu då? Jo en argan olja, en tvål, rosvatten, ansiktsmask och en badbomb. Då jag inte har något badkar häruppe så får jag vänta med badbomben. Alla dessa produkter är 100% naturliga och ekologiska. Vilket jag bara älskar! Produkter som är tillverkade med respekt för miljön, djur och människor är något jag tycker borde vara självklart idag. Men som sagt. Jag återkommer om vad jag tycker om produkterna senare denna månad.

 

(Samarbete med Body Bazaar)


FASHION WALL

 
Älskar alla våra fina coffee table böcker vi har på Västkusten. Och den fina servisen Gröna Anna såklart.
 
Nice ass huh? Haha!

Mitt nya favoritarmband som jag har fått utav danska smyckesmärket Kranz & Ziegler. Håll utkik på min instagram i veckan för då har du chansen att vinna ett!

Då befann man sig i Stockholm igen. Vinkade av Varberg imorse och har spenderat min dag på Blå tåget. Min förkylning är fortfarande jävlig men det börjar ändå bli bättre. Feberfrossan har försvunnit. Jag har legat i sängen ätandes på nötter och vindruvor hela eftermiddagen och pratat ikapp senaste veckan med min fina sambo. Det händer en del när man är ifrån varandra fem dagar trots allt! Nu ska jag fortsätta kurera mig. Men jag är så tacksam över att det är den här helgen jag är sjuk och inte nästa. För då ska vi ut på äventyr! Men mer om det nästa vecka.


RSS 2.0